Eén van de belangrijkste punten uit het VCA (Veiligheids Checklist Aannemers) is het opleiden van medewerkers om de kennis en vaardigheden te vergroten en ze bewust te maken van de veiligheidsrisico’s die zij lopen tijdens hun werkzaamheden. Medewerkers die bij of voor VCA-gecertificeerde bedrijven werken, moeten daarom in het bezit zijn van een VCA-diploma. Dit certificaat kan behaald worden door een VCA-opleiding te volgen en het VCA-examen te maken.

Waarom deze cursus?

Steeds meer bedrijven hebben een VCA-certificaat waarmee ze aan opdrachtgevers kunnen tonen, dat ze op een groot aantal punten voldoen aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Eén van de VCA-eisen is dat medewerkers die bij of voor VCA-gecertificeerde bedrijven werken, in het bezit zijn van een VCA-diploma. Door medewerkers de opleiding VCA te laten volgen, zijn ze zich bewuster van de risico’s die zij lopen en ze kunnen er bewuster mee omgaan.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding Basisveiligheid VCA is bedoeld voor operationele medewerkers. VOL VCA is de opleiding voor de leidinggevenden van operationele medewerkers en voor de aangestelde VGM-functionarissen. Ook voor ZZP’ers die voor VCA-gecertificeerde bedrijven werken, is VOL VCA de juiste opleiding. De cursus vraagt geen specifieke vooropleiding.

Wat is uw resultaat

Als u slaagt voor het examen, ontvangt u een erkend VCA diploma dat 10 jaar geldig is en een pasje met pasfoto.

Wat is onze aanpak

De opleiding Basisveiligheid VCA is gebaseerd op ons eigen lesboek. Het cursusmateriaal van LQA is ontwikkeld voor personen die niet gewend zijn veel te leren. Het materiaal is zeer toegankelijk gemaakt door middel van afbeeldingen, voorbeelden, definities, oefenvragen en opdrachten en is daardoor een goede voorbereiding op het examen. Het lesboek is breed opgezet en bevat alle examenstof en onderwerpen met betrekking tot veilig werken die een werknemer op de werkplek kan aantreffen. Het is bovendien zeer geschikt voor ‘zelfstudie’, zodat werknemers zich zelfstandig kunnen voorbereiden op het examen. De lessen van de opleiding VOL VCA zijn gebaseerd op het lesboek van NIBHV. 

U krijgt de kans om uw specifieke vragen en problemen tijdens de lessen naar voren te brengen en met de leraar te bespreken. De cursus wordt doorgaans gegeven in ons leslokaal in Stompetoren of in Volendam. De opleiding en het examen kunnen ook in company worden gegeven.

De complete basisopleiding duurt 12 uur, de VOL opleiding duurt 16 uur. In overleg zijn er ook andere mogelijkheden, zoals een 1-daagse herhaling of alleen een examen maken. Afhankelijk van uw keus, wordt de opleiding ’s avonds of overdag gegeven.

Let op!

De cursus zal alleen doorgaan als er voldoende aanmeldingen (minstens 8) zijn.

· Als u zich afmeldt, doe dat dan minstens een week voor aanvang van de cursus. Anders zijn wij genoodzaakt om kosten door te berekenen.

· ZZP’ers die regelmatig als onderaannemer werken voor VCA gecertificeerde bedrijven kunnen het best de opleiding VOL VCA doen.

AGENDA & INSCHRIJVENPRIJZEN